Zor Durumdaki Dil Kursları Güz Dönemi İçin Kanada’ya 40.000 Yabancı Öğrenci Getirmek İstiyor
Kanada, Residency School Hayatta Kalanlar için Yeni Bir Milli Bayram Planlıyor
Kanada, Residency School sisteminin mirasını anmak ve hayatta kalanları onurlandırmak için yeni bir ulusal tatil getiriyor. National Day for Truth and Reconciliationolarak adlandırılan bu bayram 3 Haziran’da kraliyet onayı alırken 30 Eylül’den itibaren geçerlilik kazanacak. Vali tarafından onay anlamına da gelen Kraliyet Onayı bir teklifin parlamento yasası ve Kanada yasası olmasını sağlar.
Kanada Mirası Bakanı Steven Guilbeault C-5 olarak da bilinen bu tasarıyı ‘Uzlaşma yolunda önemli bir adım’ olarak kabul etti.
Kanada’da Residency Schoolda hayatta kalanlar için bir milli bayram planı yapmak Kanada’nın 94. Eylem Planı’nın bir parçası olan Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu kapsamındadır.
Federal NDP lideri Jagmeet Singh pazartesi günü yaptığı açıklamada 2015 yılından bu yana komisyonun tavsiyelerinin sadece 12’sinin dikkate alındığını ifade etti.
C5-5 tasarısı 2020 Eylül’ünde Avam Kamarası’nda ön plana çıkmasında Senato’nun 2019 yılında durmasının payı vardır. Tasarı, British Columbia’da eski bir okulda 215 çocuğun toplu bir şekilde gömülmesine dair kalıntıların bulunmasından bir hafta sonra geçti. Kalıntılar Tk’emlups te Secwépemc First Nation(Kizilderililer) tarafından yer altı keşif radarı yardımıyla gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında 28 Mayıs’ta bulundu.
https://dailyhive.com/vancouver/national-day-for-truth-and-reconciliation-canada-holiday