Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri

Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri 1

En motive kadın girişimciler dahi doğru iş fikri konusunda karar verirken kararsızlık yaşayabilir. Bazı yeni girişimciler için fikirler havada uçuşsa da gerçeğe dönüşmez. Diğerleri içinse fikirler belirsiz ve kabataslak olabiliyor. Bu nedenle de tam araştırılmaz. Doğru iş fikrine karar verme iş planı ve fizibilite çalışması gibi can alıcı araştırma gerektirir. Kendi işinizi kurmak istiyor ama nasıl bir işe başlayacağınıza karar veremiyorsanız aşağıdaki sorular size yardımcı olabilir.

Ne yapmak istiyor veya hangi işten kurtulmaya çalışıyorsun?

Ne yapmayı seviyorsun?

Neleri yapmakta iyisin?

Neyi yapmayı öğrenmek istersin?

Ne Yapmak İstediğinize veya Neyden Kurtulmak İstediğinize Karar Verin

İkinci bir gelir mi arıyorsunuz? Bir firmayı temsil etmeyi ve kozmetik, hediye, sigorta ve devremülk satmayı düşünün. İş planı yapmanıza ve başlangıç için çok para yatırmanıza gerek olmadığı gibi kendi iş saatlerinizi de ayarlayabilirsiniz. Çocuklarınızla evde vakit geçirmek için işten mi ayrılıyorsunuz? Temel motivasyonunuz çocuklarınızla evde beraber zaman geçirmekse çocuklarınızın planına uygun bir şekilde bir iş planı seçebilirsiniz. Çocuk yetiştirirken 9-5 çalışmak neredeyse imkânsızdır.

Dünyayı değiştirmek mi istiyorsunuz? Bir kooperatif veya kar amacı gütmeyen örgüt kurun. Her ikisi de emek yoğun olsa da kazanç daha fazladır.

Topluma bir şeyler katmak mı istiyorsunuz? Temel motivasyonunuz kişisel memnuniyetse ve para sizin için önemli değilse en çok ne yapmayı sevdiğinizi görmek için farklı organizasyonlara sahip gönüllü kuruluşları deneyin. Gönüllü olmak kar amacı gütmeyen kuruluşların nasıl işlediğini öğrenmek ve daha sonra işinizi kurmaya karar verdiğinizde iletişim kuracağınız kişi sayısı ve yeteneklerinizi arttırmak için iyi bir yoldur.

Bir girişimci olmak mı istiyorsunuz? Kendi işinizin patronunu olmak isteyin ya da istemeyin veya finansal olarka özgür olun veya olmayın başarıya giden yol sağlam bir fikirle başlar. 

Girişimci olabilmek için güçlü ve zayıf yönleriniz konusunda dürüst olmalı ve başlayacağınız iş ne olursa olsun becerikli ve sağlam iletişim ağı olan biri olmalısınız.

Ne Yapmayı Sevdiğinizi Anlayarak İş Fikirleri Edinin

Tutkuya sahip olduğunuz bir şey seçin. Kendi işinizi kurmanız zaman, enerji ve fedakarlık gerektiriyor. Sizi ilgilendirmeyen veya daha da kötüsü yapmaktan nefret ettiğiniz bir şey seçerseniz başarılı olmanız zordur.

Kendinize sorun:

Boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Gönüllü iş yapmayı seviyor musunuz?

İşinizi seçme imkanınız olsaydı bu ne olurdu?

Yapmakta İyi Olduğunuz Şeyleri Seçin

Müzisyen, sanatçı veya fotoğrafçıysanız yetenekleriniz açıkça belli olabilir. Bir mesleğiniz varsa hukuk, tıp veya muhasebe firması olarak kendi özel işinizi başlatmak isteyebilirsiniz. Belki de pike ve mum yapımı gibi pazarlayabileceğiniz bir hobiniz olabilir. Ama ya yeteneğiniz açıkça belli değilse?

Bazen güçlü yanları bilmek zor olabiliyor.

Gizli kalmış yetenek ve becerileriniz konusunda emin değilseniz sizi tanıyan arkadaş ve ailenize sorabilirsiniz.

Dikiş ve muhasebe gibi özel yetenekleriniz olmasa dahi bulmanız durumunda pazarlayabileceğiniz yetenekleriniz olabilir.

Lillian Vernon hayali bir işletme adı değil gerçek bir kadın. Mutfağından yapmaya başladığı hediye katalogu işine girdiğinde hamileydi ve ekstra kazanca ihtiyacı vardı. Onu milyoner yapan temel yeteneği diğer firmaların ürünlerini satmak için kullandığı fikir örgütlenmeydi. İyi olduğunuz bir yetenek veya hobiniz varsa Pazar ve fizibilite çalışmalarına hemen başlayın.

Neyi Yapmayı Öğrenmek İstediğinize Karar Verin?

Bazen ilgimizi çok çeken şeyler henüz öğrenmediğimiz şeyler olabilir. Matematiği seviyorsanız muhasebe kursuna gidin ve yeteneğinizi insanlara vergileri konusunda yardım ederken bir kazanca dönüştürün.

Bir diploma yerine bir sertifika ile başlayabileceğiniz pek çok kariyer bulunuyor. Sertifika almak genelde 1 yıldan daha az sürer ve bazı durumlarda birkaç semester yeter. Bölgenizde hangi sertifika programlarının sunulduğunu yerel topluluk kolejinden kontrol edin.

Başka bir dil öğrenmeyi her zaman istediyseniz hemen başlayın. Akıcı bir şekilde konuşabildiğinizde freelance çeviri hizmetleri sunmaya başlayabilirsiniz. Çevirmenler yasal işlemlerde, okul ve seminerlerde ihtiyaç duyulan kişilerdir. Lisanslı bir hemşire olabilmek için sunulan pek çok 2 yıllık program vardır. Genellikle freelance çalışan lisanslı hemşireler eve bağımlı hastalara evde bakım hizmetleri sunarlar. 

Yeni bir beceri kazanmak veya eskisini parlatmak için geç değil. Hırsa, pazarlanabilir yeteneğe sahipseniz ve ne yapmak istediğinizi biliyorsanız yeni bir işe başlamak için asla geç değil.

https://www.thebalancesmb.com/business-ideas-for-undecided-women-entrepreneurs-3514849

Read Previous

Kanada, Telefon Dolandırıcılarına Karşı Yeni Adım Atıyor

Read Next

Çalışma İzni ile Kanada’da İş Kurmak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *